Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Z ekipo v Kočevskem Rogu

Novice

Z ekipo v Kočevskem Rogu

Jasmina Rački

Po avdiciji za nov gledališki projekt Feniks se je ekipa izbranih igralcev intenzivno pripravljala na bralnih vajah. Zdaj je pa končno napočil čas za delovni vikend in za obisk kraja, ki je na nas pustil globok vtis. Kam smo se podali? O čem sploh govori gledališka predstava? Feniks pripoveduje o času druge svetovne vojne in je nadaljevanje naše zadnje predstave Ikarus. Odločitev, kam na delovni vikend, ni bila težavna – odpravili smo se v osrčje Kočevskega Roga.

Naš prihod so v petek lepo pozdravili v Centru za šolske in obšolske dejavnosti Lipa, ki se nahaja samo 20 min stran od znamenitega pragozda. Zasedli smo vse njihove prostore – se zvijali in pačili na intenzivnih gledaliških vajah, obračali skice na sestanku za scenografijo, ob večerih pa je sledilo druženje in divje debate o gledališču.

Vezi so se tkale. Nič pa ni bolj pomagalo kot obisk Baze 20 in bolnišnice Jelen dol, kjer je skrito pred očmi okupatorja leto in pol bivalo politično vodstvo slovenskega narodnoosvobodilnega gibanja. Naš vodič Jože Saje, nas je s svojo pristnostjo, srčnostjo ter znanjem brez dna navdihnil nad zgodovinskim dogajanjem in smo zaradi njega lažje razumeli težke čase.

Celotna ekipa se je vživela v skrivna življenja borcev, zdravnikov, vodij tistega časa… S skromnostjo v srcu upamo, da nam uspe prenesti njihova doživljanja iz Kočevskega gozda na gledališki oder. Vabljeni na ogled Feniksa, kjer boste lahko sami presodili, ali nam je uspelo. Premiera se bliža! Več v kratkem...