Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

OGRAJA, gledališka predstava

Novice

OGRAJA, gledališka predstava

admin

Društvo Mali Petelin, ki ima svoje korenine v Posavju, po skoraj treh letih na oder postavlja nov gledališki projekt z naslovom “O G R A J A, Zadnji branik civilizacije” avtorja Roka Sande. Obiskali smo jih na gledaliških vajah in nekatere igralce povprašali, kako se znajdejo v svojih vlogah.

Martina Letojna se je z igro pričela ukvarjati v lokalnem kulturnem društvu Lepa Njiva iz Mozirja. Igranje ji je postalo privlačen hobi, za katerega pravi, da pri mladostniku krepi samozavest, pozitivno prispeva pri odraščanju in preko projektov pridobiš veliko nove družbe.

Na gledališke vaje prihaja iz Mozirja, vendar ji daljšo vožnjo odtehta nova izkušnja z gledališko skupino, kjer spoznava nove ljudi in se odkriva drugačen način dela. Režiserja predstave in avtorja besedila je spoznala na premieri adaptacije njegove gledališke predstave Skiner, v kateri je igrala žensko vlogo. Rok jo je kasneje povabil k sodelovanju pri Ograji in ni rekla ne, saj je vedno vesela novih izzivov :)

Martina igra vlogo mlade ženske Tineje, za katero pravi, da sprva sicer izgleda, kot da se vedno drži družbenih norm, vendar se z razvojem gledališke predstave razvije v lik ženske, ki je razgledana in preračunljjiva, vendar zaradi strahu pred izobčenostjo iz družbe to prikriva.

Martina Letojne (Tineja), Nina Pugelj (Lola)

Nina Pugelj prihaja iz okolice Novega mesta in pravi, da obuja srednješolsko ljubezen do igre. V Novem mestu se je želela udeležiti avdicije, ki pa je bila zaradi covida odpovedana in je zato moral režiserja prepričati z avdicijskim posnetkom.

Za lik Lole pravi, da jo doživlja kot zatirano žensko, ki ni vajena imeti in uporabiti svojega glasu in da se Lola za ograjo niti ne zaveda dobro, da je zatirana. Predstava komentira aktualno temo - zaprtost ljudi. Predstavo opiše kot burlesko, v kateri vsi ljudje mislijo, da so pametni, v resnici pa niso.

Goran Miljanovič je domačin in ga poznamo po mnogo upodobitvah pri Malem Petelinu, saj ima za seboj že dve gledališki predstavi: Gastarbeiter in Ikarus ter dva kratka filma, Gastarbeiter (kot igralec) in Dora (kot del produkcije), in še mnogo več znotraj drugih skupin. Za svojo igro je prejel tudi regionalno Linhartovo priznanje za najboljšo stransko moško vlogo Zlatana v predstavi Gastarbeiter.

V gledališki predstavi upodablja lik Nóvine. Pravi, da so v gledališki predstavi malenkosti pomembne, saj si izkušeni gledalci lahko postavljajo zelo kompleksna vprašanja: zakaj pomanjkanje, zakaj zaprtje ljudi?

Goran Miljanović (Nòvina)

Premiero gledališke predstave Ograja, Zadnji branik civilizacije si boste lahko ogledali jeseni v Kulturnem domu Krško. Vabljeni!