Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Linhartovo srečanje se bliža!

Novice

Linhartovo srečanje se bliža!

Eva Rolih

Nova gledališka sezona že trka na vrata, a še preden se zares začne, je pred nami še sklepno dejanje iztekajoče sezone: 57. Linhartovo srečanje - Festival gledaliških skupin Slovenije 2018, kjer se predstavijo najboljše predstave letošnjega leta.

Že tretje leto zapored je med njimi tudi naše društvo Little Rooster Productions, ki se je iz skorajda neznane gledališke skupine prelevila v zagnano in kvalitetno društvo, ki se lahko kosa z največjimi imeni ljubiteljskega gledališča.

Ikarus-5302.jpg

Prvič smo se na državno tekmovanje uvrstili z Ikarusom, zgodovinsko obarvano pripovedjo o človeku, ki si je le želel poleteti v nebo. In Ikarus je zares poletel, presenetil vse in kljub težki konkurenci zvenečih imen domov odnesel matička za najboljšo predstavo sezone, njegov avtor in režiser Rok Sanda pa je za scenarij prejel diplomo Linhartovega srečanja. 

Za nas je bilo vse skupaj zelo novo. Še eno leto pred tem smo se prvič sploh prijavljali na Linharta. Da smo prišli do državnega nivoja je bilo fantastično presenečenje in smo šli tja z namenom, da se spoznamo s tem nivojem. Zmaga je bil čisti šok za celotno skupino.
— Rok Sanda
Feniks_foto-MM-4028.jpg

Leto kasneje smo na deske postojnskega kulturnega doma stopili s predstavo Feniks, tematskim nadaljevanjem Ikarusa. Dvajset let po Ikarusovem padcu ponovno vzplamti krvava bitka za svobodo, Ikarusov boj pa se nadaljuje preko njegovih sinov.
Kot njegovemu predhodniku leto poprej, je tudi Feniksu uspelo prevzeti občinstvo in žirijo, ki je ustvarjalce predstave nagradila kar s tremi matički: za najboljšo predstavo v celoti, za moško vlogo (Klemen Kovačič za vlogo Andreja Opeke) in za žensko vlogo (Maja Pinterič za vlogo Olge Požar in ženic).

Po zelo uspešnih predstavah Ikarus in Feniks se društvo Little Rooster v areno tokrat podaja s predstavo Skiner. Na prvi pogled lahkotnejša zgodba o pasteh študentskega življenja v resnici priča o stiskah posameznika v sodobni družbi in poziva gledalca k soočenju z lastnimi demoni. V naslovni vlogi navdušuje Nejc Jezernik, vlogi Lovra/Deimosa in Zoje/Phobosa pa sta bili zaupani odličnima Juretu Rajšpu in Maji Pinterič.

 

Predstavo Skiner si lahko v sklopu 57. Linhartovega srečanja ogledate v četrtek, 27. septembra 2018 ob 16. uri v Kulturnem domu Postojna. Vstop prost!

2018_05_28_skiner (111) (1).JPG