Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Copy of Kreativno pisanje Ljubljana

blur-book-stack-books-590493.jpg

Delavnice kreativnega pisanja

Delavnice kreativnega pisanja Ljubljana

Če vas zanima pisanje, kovanje novih svetov, raziskovanje lastne domišljije in razvijanje pisalnih veščin, vas vabimo, da se prijavite na delavnice kreativnega pisanja, ki potekajo v Ljubljani. Delavnice so oblikovane kot celostna izkušnja spoznavanja veščin pisanja in vas v treh mesecih popeljejo skozi tri nivoje znanja: uvodni, nadaljevalni in napredni nivo.

Delavnic se lahko udeležite v treh individualnih sklopih ali se jih udeležite skupaj.

Na uvodnem nivoju se udeleženci spoznavajo z osnovami kreativnega pisanja in tvorjenjem umetniškega besedila, medtem ko na nadaljevalnem nivoju spoznajo pripovedništvo, dramatiko, scenaristiko, prozo in globine poetičnega jezika bolj podrobno.

Če vas pisanje resno zanima, pa vam svetujemo tudi napredni nivo, ki se v veščine pisanja poglobi bolj podrobno, s še več praktičnega dela in z bolj individualnim pristopom.

Delavnice vas bodo pripravile na boljše izražanje, na proces urejanja lastnega besedila, načrtovanje besedilne strukture in na izražanje skozi pisano besedo. Delavnice so primerne za srednješolce, študente in odrasle. Starost ni omejitev. Edini pogoj je želja po ustvarjanju in osnovna kreativna žilica.

Na delavnicah je vzdušje sproščeno in kreativno. Rok je zanimiv in zabaven predavatelj.
— Lena N.
Priporočam Rokove delavnice, če radi pišete in potrebujete pametne mentorje. Upam na nadaljevalne delavnice. Vsekakor se vidimo!
— Irena S.C.
Delavnice namenjene tudi začetnikom brez kakršnega koli predznanja. Če imaš željo, pridi!
— Dimitrij V.

Udeleženci se bodo spoznavali z metodami kreativnega pisanja, ki bodo pomagale tako pri kreativnem ustvarjanju proze, kot tudi pri kreativnem pisanju na drugih področjih. Veščine kreativnega pisanja so namreč zelo prenosljive, saj koristijo tako v trženju, medijskih in multimedijskih komunikacijah, avdio-video produkciji, kot v administrativnem in akademskem pisanju.

Mentor delavnic je Rok Sanda, ki je svoje znanje pisanja pridobival na University of East Anglia, svetovni prestolnici šole kreativnega pisanja. V slovenskem prostoru je Rok Sanda bolje znan kot avtor gledaliških in filmskih projektov, med drugim tudi scenarija za gledališko predstavo Ikarus, za katerega je bil nominiran za Nagrado Slavka Gruma. Poleg tega je za svoje delo na gledališkem področju v 2019 prejel Zlati znak JSKD. Rok Sanda se s poučevanjem in predajanjem svojih veščin kreativnega pisanja ukvarja že od leta 2013. V tem času je izvedel že več uspešnih delavnic.

Najlepše pri vsem skupaj je, da je ozračje sproščeno in čas kar prehitro mine. Zanimivo je videti koliko različnih idej za zgodbo ima vsak in kako se te ideje prepletejo skozi čas delavnic.
— Marcela L.
Rok je super mentor, ki spodbuja osebno ustvarjalnost in na humoren način podaja nujno potrebno teorijo. Zelo priporočam!
— Urša K.
Rokov pristop je izredno profesionalen. Prilagaja se glede na situacijo, upošteva različnost mnenj, znanja in izkušenj. Iskreno priporočam udeležbo na delavnicah kreativnega pisanja vsem, ki radi berete in pišete. Meni je žal le, da so se že končale.
— Irena J.

Podatki o delavnicah

Termini

Delavnice potekajo v sklopih po 4 srečanja za vsak nivo.

Uvodni nivo

 • četrtek, 14. 3. 2019, 17.00 - 21.00

 • četrtek, 21. 3. 2019, 17.00 - 21.00

 • četrtek, 28. 3. 2019, 17.00 - 21.00

 • četrtek, 4. 4. 2019, 17.00 - 21.00

Nadaljevalni nivo

 • četrtek, 11. 4. 2019, 17.00 - 21.00

 • četrtek, 25. 4. 2019, 17.00 - 21.00

 • četrtek, 9. 5. 2019, 17.00 - 21.00

 • četrtek, 16. 5. 2019, 17.00 - 21.00

Napredni nivo

V jesenskem času*
(predvidoma november)

* Za napredni nivo se ponavadi odloči le manjša skupina resnih udeležencev, ki bi želeli poglobiti svoje znanje kreativnega pisanja, zato se izvede po več zaključenih skupinah 1. in 2. nivoja, ponavadi 1x do 2x na leto.

Na napredni nivo se lahko prijavite tudi naknadno.

Kotizacija*

Plačilo delavnic je razdeljeno na nivoje. Lahko se udeležite samo 1. nivoja, lahko pa se odločite za daljši sklop. Priporočljiva sta vsaj prva dva nivoja skupaj. 1. nivo je nujen za nove udeležence. Udeleženci, ki ste se že udeležili 1. nivoja, se lahko prijavite na nadaljnje sklope.

Kotizacija glede na nivoje:

 • 1 nivo: 130 EUR

 • 2 nivoja: 208 EUR (20% popust)

 • 3 nivoji: 273 EUR (30% popust)

Račun prejmete po prijavi in ga je potrebno poravnati pred udeležbo na prvi delavnici. V primeru, da bi potrebovali plačilo na dva obroka, navedite to v opombi pri prijavi.

* DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.


Bi želeli delavnice podariti?

Lahko ob prijavi označite, da gre za darilo. V tem primeru vas bomo po zaključenem plačilu kontaktirali o podatkih udeleženca. Za vas lahko izdelamo tudi darilni bon v PDF obliki, ki ga lahko natisnete. V primeru dodatnih vprašanj pišite na dkp.pisanje@gmail.com.

Imate dodatna vprašanja?

Pišite na dkp.pisanje@gmail.com in v najkrajšem možnem času boste prejeli odgovor. Prosimo, da vsa vprašanja pišete preko e-pošte. Prosimo, da ne kličete na telefonsko številko med kontakti, ker oseba nima potrebnih informacij v zvezi s specifičnimi delavnicami.


Prijavnica

Prijave za 1. nivo potekajo do srede, 6. marca 2019 preko spodnjega obrazca. Po izpolnjeni prijavnici prejmete potrdilo in račun na vaš e-naslov. Račun poravnate preko bančnega nakazila. Po dogovoru možno tudi plačilo v obliki kriptovalut (BTC, XMR).