Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Ikarus gostoval v Srbiji na 9. Repassage festivalu

Novice

Ikarus gostoval v Srbiji na 9. Repassage festivalu

admin

V petek se je Ikarusova ekipa odpravila na dolgo pot do mesta Ub v Srbiji, kjer že deveto leto prirejajo Repassage festival. Nanj vabijo predstave iz bivših republik nekdanje Jugoslavije, ki so v tekočem letu v svojih državah izkazale posebne dosežke, tako da smo si povabilo vzeli v čast.

Kljub temu, da smo bili soočeni z jezikovno pregrado, smo začutili utrip občinstva in publiko s svojim nastopom prepričali. Po predstavi je bila organizirana okrogla miza v gledališki kavarni, kjer so imeli igralci in režiser pogovor z enim od žirantov festivala, Robertom Raponjo, prodekanom na Osiješki umetnostni akademiji:

V predstavi slišimo mešanico jezikov -  italijanskega, nemškega, in slovenskih narečij, najbolj zanimivo je pa tudi, da je identiteta likov določena glede na jezik. Predstava se na zanimiv način ukvarja z vprašanjem identitete, z našim prostorom obstoja - kdo smo, kaj smo... Identificiramo se preko političnih, socialnih in družbenih vzgibov, ki se pojavljajo in prodirajo skozi zgodovino prostore naše bivše Jugoslavije. Zelo mi je zanimivo, da se tako mlada in močna gledališka skupina ukvarja s takšnimi problemi, hkrati pa ostaja zvesta tisti teatru v osrednjem motivu, želji po letu, ki nosi v sebi nekakšno naivnost."
Robert Raponja

Na koncu so Sandiju Lopatcu podelili še posebno priznanje po izboru publike za najboljšega igralca predstave. Iskrene čestitke Sandiju!

Več o samem dogodku si lahko preberete na spletni strani kolubarske.rs (v srbščini), na spodnji povezavi pa najdete fotografije z gostovanja.