Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

DKP-Pisanje

Delavnice kreativnega pisanja

DKP pomlad 2017

Uvodni sklop delavnic kreativnega pisanja bo znova potekal v Krškem. Če vas zanima pisanje, ustvarjanje svetov v lastni domišljiji, kovanje besed, ustvarjanje resničnosti skozi imaginarno, vas vabimo, da se prijavite na nov sklop delavnic. Spoznavali se bomo z osnovami kreativnega pisanja, tvorjenja umetniškega besedila, z osnovami pripovedništva, scenaristike, proze in poetičnega jezika.

Delavnice vas bodo pripravile na boljše izražanje, na proces urejanja lastnega besedila, načrtovanje besedilne strukture in na izražanje skozi pisano besedo. Delavnice so primerne za srednješolce, študente in odrasle. Edini pogoj je želja po ustvarjanju in osnovna kreativna žilica.

Rokov pristop je izredno profesionalen. Prilagaja se glede na situacijo, upošteva različnost mnenj, znanja in izkušanj. Iskreno priporočam udeležbo na delavnicah kreativnega pisanja vsem, ki radi berete in pišete. Meni je žal le, da so se že končale.
— Irena Janc
Najlepše pri vsem skupaj je, da je ozračje sproščeno in čas kar prehitro mine. Zanimivo je videti koliko različnih idej za zgodbo ima vsak in kako se te ideje prepletejo skozi čas delavnic.
— Marcela Ljumović

Udeleženci se bodo spoznavali z metodami kreativnega pisanja, ki bodo pomagale tako pri kreativnem ustvarjanju proze, kot tudi pri kreativnem pisanju na drugih področjih. Veščine kreativnega pisanja so namreč zelo prenosljive, saj koristijo tako v trženju, medijskih in multimedijskih komunikacijah, avdio-video produkciji, kot v administrativnem in akademskem pisanju.

Mentor delavnic bo Rok Sanda, ki je svoje znanje kreativnega pisanja pridobival na prestižni University of East Anglia, svetovni prestolnici šole kreativnega pisanja, v slovenskem prostoru pa bolje znan kot avtor filmskih in gledaliških projektov, med drugim tudi  scenarija za gledališko predstavo Ikarus, za katerega je bil nominiran za Nagrado Slavka Gruma.

Če si želiš napisati dobro zgodbo, ni dovolj, da sedeš in pišeš. Oblikovati je treba prepričljive like. Poskrbeti moraš za dramaturški lok. Premisliti je treba o temi, o vzdušju, o ritmu. Če želiš napisati dobro zgodbo, se vpiši na Rokovo delavnico. Ne bo ti žal.
— Andrej Černelč

 

Okvirni potek delavnic

Delavnice bodo potekale ob vikendih oziroma ob terminih, ki bodo najbolj odgovarjali vsem udeležencem. Na začetku vedno izpeljemo eno uvodno delavnico, na kateri se dogovorimo glede točnih terminov delavnic in takrat ima vsak priložnost opozoriti na svojo dosegljivost. Vedno se skušamo prilagoditi vsem udeležencem, če je to le mogoče. V primeru, da niste prepričani, če boste lahko sodelovali, vas pa delavnice izredno zanimajo, vam svetujemo, da se prijavite in bomo v živo preverili kako se vam lahko prilagodimo.

Predvideva se med 6 in 10 srečanj po 5 ur ali 7 ur, odvisno od terminov, ki bodo na voljo. Delavnice so intenzivne, zato ponavadi potekajo ob vikendih. Delavnice bodo potekale v mesecu maju. Prijavite se in povabite še prijatelje!

Kotizacija

  • Kotizacija za udeležbo na spomladanskih uvodnih delavnicah: 40 EUR
  • Kotizacija za študente, dijake, brezposelne s 25% popustom: 30 EUR

Kotizacijo lahko poravnate tudi na TRR: SI56 6100 0000 9579 873 (podatki o organizaciji)

Prijave na spomladansko delavnico

Prijave potekajo do četrtka, 18. maja preko spodnjega obrazca.

PRIJAVNICA, DKP pomlad 2017
Datum rojstva
Plačilo
Informacije o ceni delavnice najdete na spletni strani na naslovu http://littleroosterproductions.com/dkp-pisanje/
Plačnik *
Organizacija
Izpolnite v primeru, da je plačnik organizacija
Davčni zavezanec
Oddaja prijave
Izjava udeleženca *
Z oddajo prijavnice potrjujem prijavo na delavnico kreativnega pisanja v organizaciji društva Mali petelin, ki bo potekala pomladi 2017 in se strinjam z obdelavo osebnih podatkov v namene delavnice.