Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Kreativno pisanje

blur-book-stack-books-590493.jpg

Delavnice kreativnega pisanja

Delavnice kreativnega pisanja Ljubljana

Če vas zanima pisanje, kovanje novih svetov, raziskovanje lastne domišljije in razvijanje pisalnih veščin, vas vabimo, da se prijavite na delavnice kreativnega pisanja, ki potekajo v Ljubljani. Delavnice so oblikovane kot celostna izkušnja spoznavanja veščin pisanja in vas v treh mesecih popeljejo skozi tri nivoje znanja: uvodni, nadaljevalni in napredni nivo.

Delavnic se lahko udeležite v treh individualnih sklopih ali se jih udeležite skupaj.

Na uvodnem nivoju se udeleženci spoznavajo z osnovami kreativnega pisanja in tvorjenjem umetniškega besedila, medtem ko na nadaljevalnem nivoju spoznajo pripovedništvo, dramatiko, scenaristiko, prozo in poetičnega jezika bolj podrobno.

Če vas pisanje resno zanima, pa vam svetujemo tudi napredni nivo, ki se v veščine pisanja poglobi bolj podrobno, s še več praktičnega dela in z bolj individualnim pristopom.

Delavnice vas bodo pripravile na boljše izražanje, na proces urejanja lastnega besedila, načrtovanje besedilne strukture in na izražanje skozi pisano besedo. Delavnice so primerne za srednješolce, študente in odrasle. Starost ni omejitev. Edini pogoj je želja po ustvarjanju in osnovna kreativna žilica.

Na delavnicah je vzdušje sproščeno in kreativno. Rok je zanimiv in zabaven predavatelj.
— Lena N.
Priporočam Rokove delavnice, če radi pišete in potrebujete pametne mentorje. Upam na nadaljevalne delavnice. Vsekakor se vidimo!
— Irena S.C.
Delavnice namenjene tudi začetnikom brez kakršnega koli predznanja. Če imaš željo, pridi!
— Dimitrij V.

Udeleženci se bodo spoznavali z metodami kreativnega pisanja, ki bodo pomagale tako pri kreativnem ustvarjanju proze, kot tudi pri kreativnem pisanju na drugih področjih. Veščine kreativnega pisanja so namreč zelo prenosljive, saj koristijo tako v trženju, medijskih in multimedijskih komunikacijah, avdio-video produkciji, kot v administrativnem in akademskem pisanju.

Mentor delavnic je Rok Sanda, ki je svoje znanje pisanja pridobival na University of East Anglia, svetovni prestolnici šole kreativnega pisanja. V slovenskem prostoru je Rok Sanda bolje znan kot avtor gledaliških in filmskih projektov, med drugim tudi scenarija za gledališko predstavo Ikarus, za katerega je bil nominiran za Nagrado Slavka Gruma. Rok Sanda se s poučevanjem in predajanjem svojih veščin kreativnega pisanja ukvarja že od leta 2013. V tem času je izvedel že več uspešnih delavnic.

Najlepše pri vsem skupaj je, da je ozračje sproščeno in čas kar prehitro mine. Zanimivo je videti koliko različnih idej za zgodbo ima vsak in kako se te ideje prepletejo skozi čas delavnic.
— Marcela L.
Rok je super mentor, ki spodbuja osebno ustvarjalnost in na humoren način podaja nujno potrebno teorijo. Zelo priporočam!
— Urša K.
Rokov pristop je izredno profesionalen. Prilagaja se glede na situacijo, upošteva različnost mnenj, znanja in izkušenj. Iskreno priporočam udeležbo na delavnicah kreativnega pisanja vsem, ki radi berete in pišete. Meni je žal le, da so se že končale.
— Irena J.

Podatki o delavnicah

Termini

Delavnice bodo potekale vsak torek od 25. septembra do 11. decembra v Ljubljani.

Uvodni nivo

 • torek, 25. 9., 17.30 - 21.00

 • torek, 2. 9., 17.30 - 21.00

 • torek, 9. 10., 17.30 - 21.00

 • torek, 16. 10., 17.30 - 21.00

Nadaljevalni nivo

 • torek, 23. 10., 17.30 - 21.00

 • torek, 30. 10., 17.30 - 21.00

 • torek, 6. 11., 17.30 - 21.00

 • torek, 13. 11., 17.30 - 21.00

Napredni nivo

 • torek, 20. 11., 17.30 - 21.00

 • torek, 27. 11., 17.30 - 21.00

 • torek, 4. 12., 17.30 - 21.00

 • torek, 11. 12., 17.30 - 21.00

Zaradi povpraševanja se bodo odprli dodatni termini za uvodni in nadaljevalni nivo! Izpolnite prijavnico in označite, da vam navedeni termini ne odgovarjajo.

Prijavite se in povabite še prijatelje! Izpolnite spodnjo prijavnico!

V primeru, da vam zgornji termini ne odgovarjajo, vendar vas vseeno iskreno zanima udeležba na delavnici, svetujemo, da vseeno izpolnite spodnjo prijavnico in v opombi omenite, da vam termini ne odgovarjajo. Vedno skušamo najti rešitev.

 

Kotizacija*

Plačilo delavnic je razdeljeno na nivoje. Lahko se udeležite samo 1. nivoja, lahko pa se odločite za daljši sklop. Priporočljiva sta vsaj prva dva nivoja skupaj.

Kotizacija glede na nivoje:

 • 1 nivo: 100 EUR

 • 2 nivoja: 160 EUR (20% popust)

 • 3 nivoji: 200 EUR (33% popust)

Račun prejmete po prijavi in ga je potrebno poravnati pred udeležbo na prvi delavnici. V primeru, da bi potrebovali plačilo na dva obroka, navedite to v opombi pri prijavi.

* DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost


Prijavnica

Prijave potekajo do nedelje, 23. septembra 2018 (PODALJŠAN ROK ZARADI POVPRAŠEVANJA PO DODATNIH TERMINIH) preko spodnjega obrazca. Zaželene so prijave pred rokom, saj je plačilo potrebno izvesti pred pričetkom prvega sklopa delavnic. Za več informacij smo na voljo na dkp.pisanje@gmail.com.

PRIJAVNICA, Delavnice kreativnega pisanja
Nivo izobraževanja *
Prosimo, označite kateri nivo delavnic vas zanima. Več informacij zgoraj.
Dodatni termini *
Označite spodaj, če vam torkovi termini ne odgovarjajo, vendar ste vseeno zainteresirani za udeležbo na delavnicah. Skušali bomo uskladiti dodaten termin po individualnem dogovoru. Delavnica se bo organizirala samo ob dovolj velikem številu prijav.
V primeru težav s terminom, plačilom, ...
Plačilo
Plačnik *
Organizacija
Izpolnite v primeru, da je plačnik organizacija
Davčni zavezanec
Ali je organizacija davčni zavezanec?
Oddaja prijave
Izjava udeleženca *
Z oddajo prijavnice potrjujem prijavo na delavnico v organizaciji društva Mali petelin in se strinjam z obdelavo osebnih podatkov v namene delavnice.