Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Rok Sanda

ROK SANDA

Pisatelj, režiser

E: roksanda835@outlook.com


Pisatelj


Režiser


Mnenja

"Predstava Roka Sande Ikarus v izvedbi ustvarjalcev društva Mali Petelin je celostna stvaritev stkana iz kvalitetnih gledaliških elementov ter predanosti in zanosa zasedbe, pri kateri s svojo igro izstopata Martin Valič v vlogi Metoda Ziglerja in Barbara Petarka v vlogi Adrijane Marino. Tekst, režija, humor, scenske rešitve in način igre, ustvarijo avtentično celoto, ki pa kljub resni zgodovinski tematiki ostaja živo in angažirano gledališko doživetje."

Žirija 55. Linhartovega srečanja, o izboru Ikarusa za najboljšo predstavo

"Menim, da predstava Ikarus predvsem v elementih izvirnega avtorskega teksta in režije, oboje je delo Roka Sande, presega nivo ljubiteljske produkcije. Rok Sanda kljub svoji mladosti zrelo in celostno pristopa k zapleteni zgodovinski tematiki domoljubja in prve svetovne vojne v Posočju. Z iskrivimi dialogi, prepredenimi s humorjem, se osredotoča na medsebojne odnose in razvoje likov, ki pred nami v odrski postavitvi zaživijo kot celostne osebnosti, s svojimi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi. Pisavi Roka Sande se pozna študij v tujini, saj dobro obvladuje prvine pisanje za oder. Tudi v režijskem pristopu se je avtor izkazal z večplastnim pogledom in pristopom, ki poleg vsebinskega branja zgodbe omogoča tudi vzporedno odrsko branje."

Mojca Jan Zoran, predsednica žirije 55. Linhartovega srečanja, o izboru Ikarusa za najboljšo predstavo

"Obširno, ter kompleksno besedilo nas verodostojno popelje v čas prve svetovne vojne. Visoka raven gledališkega občutka se kaže tudi na drugih nivojih predstave.  Scenografija je izčiščena ter funkcionalno ustrezna, kostumi skrbno izbrani, sproščen igralski ansambel pa uravnotežen ter znotraj natančno postavljene predstave osredotočen na raznorodne, dramaturško močne in zahtevne igralske naloge."

Miha Golob, selektor za 55. Linhartovo srečanje, o Ikarusu

"Predstava Gastarbeiter je zaradi svoje aktualnosti, avtorskega pristopa in sodobnega gledališkega izraza nekaj kar zelo redko vidimo na odrih odraslih ljubiteljskih skupin."

Ana Ruter, selektorica za 54. Linhartovo srečanje, o Gastarbeiterju

Priznanja