Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Novice

Feniks za sodobnejšo šolo

Eva Rolih

V petek, 6 .4. 2018, je OŠ XIV. divizije Senovo organizirala že jubilejno 25. dobrodelno prireditev s sloganom Za sodobnejšo šolo. Tokrat je k sodelovanju povabila ekipo Feniksa, ki se je z veseljem odzvala in podprla senovško mladino.  

Izkupiček od prodanih vstopnic bo v celoti namenjen izboljšanju učnih pogojev, in sicer posodobitvi opreme, nakupu učil in učnih pripomočkov. Prav tako bodo z zbranimi sredstvi pomagali učencem iz socialno ogroženih družin in razvoju nadarjenih učencev. 

Po predstavi je zbrane nagovoril ravnatelj Vinko Hostar in se jim toplo zahvalil za podporo, ustvarjalcem predstave Feniks pa je poklonil darilca, ki so nastala izpod rok nadarjenih senovških osnovnošolcev.

 

 

 

20171219_235440.jpg

Ste že videli Feniksa?

Nuša Knez

V aprilu ponuja Little Rooster možnosti ogledov tri-krat nagrajene, zmagovalne gledališke predstave 56. Linhartovega srečanja - FENIKS. 

Nov mesec bomo začeli s ponovitvami za širšo publiko: 

Sprva sta na sporedu dve predstavi za srednješolce, ki so ju bodo lahko ogledali dijaki in dijakinje Gimnazije Brežice, že v istem tednu pa sledijo ponovitve odprte za javnost; 

Dom Kulture Brežice, 3.4., ob 19h,

nekaj dni kasneje, 6.4., pa v Domu XIV. divizije Senovo, ravno tako ob 19h

Do takrat nas za podrobnosti spremljajte na naši Facebook strani! 

Pa še utrinki s predstave, da bo pričakovanje večje ... 

Vljudno vabljeni v Dom Kulture Brežice, 3.4., ter v Dom XIV. divizije Senovo, 6.4.

 

 

Poštna prevara, gledališki projekt Roka Sande

Nuša Knez

"Režiser Rok Sanda je igro in vloge pisal z mislijo na vsakega igralca posebej," povedo v prispevku za Vaš kanal o gledališki predstavi Poštna prevara

Decembra je na Tednu teatra, v Dolenjskih Toplicah, v Kulturno umetniškem društvu Vesel teater s komedijo Poštna prevara zaživel nov projekt režiserja in scenarista Roka Sande. Tokrat smo si lahko predstavo ogledali v Šmarjeti, publika pa se že veseli prihajajočih ponovitev.

Vabljeni k ogledu videa z vtisi igralcev, kjer nam zaupajo več o načinu dela pri projektu: 

Več o nagrajenem režiserju lahko preberete na njegovi spletni strani: 

DKP ponovno v Ljubljani

admin

Prve uvodne delavnice kreativnega pisanja v Ljubljani se bližajo h koncu. Udeleženke so se v osmih delavnicah spoznale z osnovami kreativnega pisanja, med drugim kje dobiti navdih, kako zgraditi tridimenzionalen lik in kaj je potrebno, da dialog res teče. Z vsem novim znanjem so se lotile prvega večjega izziva: pisanja kratke zgodbe, s katero se bodo prijavile na natečaj revije Sodobnost. 

20180211_162039.jpg

 

Si želite izbrusiti vaše pisalne veščine, vendar ste prve delavnice zamudili? Nič ne de, kajti že so na obzorju nove. Prijave zbiramo do 23. februarja 2018!  

. Več informacij o prijavi in poteku delavnic izveste s klikom na spodnja
dva gumba.