Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Novice

Nove delavnice

Eva Rolih

Poletje je pred vrati in prinaša zanimiv nabor delavnic za vse željane kreativnega pisanja.

Za vse, ki imajo bujno domišljijo in gojijo ljubezen do pisane besede, Little Rooster ponovno organizira uvodne delavnice kreativnega pisanja v Ljubljani. To bodo že četrte delavnice v letošnjem letu! Bodoči avtorji se bodo kalili pod mentorstvom Grumovega nominiranca Roka Sande. Vabljeni vsi, ne glede na starost in izkušnje! Rok prijave: 31. maj 2018.

20180125_203031.jpg

Če v vas tli želja po pisanju, a vam je Ljubljana predaleč, nič ne de. Prav tako odpiramo prijave na uvodne delavnice kreativnega pisanja v Krškem. Te so predvsem namenjene mladim med 15. in 30. letom starosti. Rok prijave: 31. maj 2018.

 

V kolikor je oder tisti, na katerem se počutite bolj domače, vas vabimo, da se prijavite na gledališke delavnice: Študija lika skozi tekst in telo, ki bodo potekale v Ljubljani v dveh terminih po osem ur. Delavnica je namenjena vsem, ki želijo podrobneje spoznati proces študije lika. Rok prijave: 31. maj 2018.

IMG_6844.JPG

S K I N E R, premiera

Eva Rolih

 

V soboto, 5. maja 2018 v klubu KD Krško je krstno izvedbo doživela nova gledališka igra Roka Sande z naslovom Skiner, večni študent. 

Naslovno vlogo je uprizoril Nejc Jezernik, vlogi Zoje/Phobosa in Lovra/Deimosa pa sta bili zaupani Maji Pinterič in Juretu Rajšpu. Vsi trije so izredno doživeto odigrali svojo vlogo, za kar jih je občinstvo nagradilo s stoječimi ovacijami.

20180505_210431.jpg

 

 

Med obiskovalci sta bila tudi Maja Gal Štromar in Gašper Jarni, ki sta bila nad predstavo navdušena. Jarni, ki tudi letošnje leto opravlja vlogo regijskega selektorja, je predstavo uvrstil na regijski nivo Linhartovega srečanja. Čestitike celotni ekipi! 

Prav tako čestitamo VeselTeatru iz Dolenjskih Toplic, ki se je prav tako uvrstila na regijski nivo, s predstavo Poštna prevara v režiji Roka Sande. 

20180505_213351.jpg

Prisluhnite Feniksovi pesmi

Eva Rolih

andrej_Černelč.jpg

Feniks ne bi bil Feniks brez fantastične glasbene podlage Andreja Černelča, ki je pred kratkim celoten album predstavil na portalu bandcamp.

Vabimo vas k poslušanju glasbe, ki je dala posebno noto najboljši predstavi lanske sezone. 

Feniksovi pesmi lahko prisluhnite tukaj

Več o samemu procesu ustvarjanja glasbe za predstavo Feniks pa si lahko preberete v intervjuju z Andrejem, ki je bil objavljen že pred časom.

Feniks za sodobnejšo šolo

Eva Rolih

V petek, 6 .4. 2018, je OŠ XIV. divizije Senovo organizirala že jubilejno 25. dobrodelno prireditev s sloganom Za sodobnejšo šolo. Tokrat je k sodelovanju povabila ekipo Feniksa, ki se je z veseljem odzvala in podprla senovško mladino.  

Izkupiček od prodanih vstopnic bo v celoti namenjen izboljšanju učnih pogojev, in sicer posodobitvi opreme, nakupu učil in učnih pripomočkov. Prav tako bodo z zbranimi sredstvi pomagali učencem iz socialno ogroženih družin in razvoju nadarjenih učencev. 

Po predstavi je zbrane nagovoril ravnatelj Vinko Hostar in se jim toplo zahvalil za podporo, ustvarjalcem predstave Feniks pa je poklonil darilca, ki so nastala izpod rok nadarjenih senovških osnovnošolcev.

 

 

 

20171219_235440.jpg