Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

Kreativno pisanje

blur-book-stack-books-590493.jpg

Delavnice kreativnega pisanja

Delavnice kreativnega pisanja

Če vas zanima pisanje, kovanje novih svetov, raziskovanje lastne domišljije in razvijanje pisalnih veščin, vas vabimo, da se prijavite na delavnice kreativnega pisanja, ki potekajo na spodaj razpisanih lokacijah. Delavnice so oblikovane kot celostna izkušnja spoznavanja veščin pisanja in vas v treh mesecih popeljejo skozi tri nivoje znanja: uvodni, nadaljevalni in napredni nivo.

Delavnic se lahko udeležite v treh individualnih sklopih ali se jih udeležite skupaj.

Na uvodnem nivoju se udeleženci spoznavajo z osnovami kreativnega pisanja in tvorjenjem umetniškega besedila, medtem ko na nadaljevalnem nivoju spoznajo pripovedništvo, dramatiko, scenaristiko, prozo in poetični jezik bolj podrobno. Če vas pisanje resno zanima, pa vam svetujemo tudi napredni nivo, ki se v veščine pisanja dodatno poglobi in nudi še več praktičnega dela z bolj individualnim pristopom.

Delavnice vas bodo pripravile na boljše izražanje, na proces urejanja lastnega besedila, načrtovanje besedilne strukture in na izražanje skozi pisano besedo. Delavnice so primerne za srednješolce, študente in odrasle. Starost ni omejitev. Edini pogoj je želja po ustvarjanju in osnovna kreativna žilica.

Na delavnicah je vzdušje sproščeno in kreativno. Rok je zanimiv in zabaven predavatelj.
— Lena N.
Priporočam Rokove delavnice, če radi pišete in potrebujete pametne mentorje. Upam na nadaljevalne delavnice. Vsekakor se vidimo!
— Irena S.C.
Delavnice namenjene tudi začetnikom brez kakršnega koli predznanja. Če imaš željo, pridi!
— Dimitrij V.

Udeleženci se bodo spoznavali z metodami kreativnega pisanja, ki bodo pomagale tako pri kreativnem ustvarjanju proze, kot tudi pri kreativnem pisanju na drugih področjih. Veščine kreativnega pisanja so namreč zelo prenosljive, saj koristijo tako v trženju, medijskih in multimedijskih komunikacijah, avdio-video produkciji, kot v administrativnem in akademskem pisanju.

Mentor delavnic je Rok Sanda, ki je svoje znanje pisanja pridobival na University of East Anglia, svetovni prestolnici šole kreativnega pisanja. V slovenskem prostoru je Rok Sanda bolje znan kot avtor gledaliških in filmskih projektov, med drugim tudi scenarija za gledališko predstavo Ikarus, za katerega je bil nominiran za Nagrado Slavka Gruma. Rok Sanda se s poučevanjem in predajanjem svojih veščin kreativnega pisanja ukvarja že od leta 2013. V tem času je izvedel že več uspešnih delavnic.

Najlepše pri vsem skupaj je, da je ozračje sproščeno in čas kar prehitro mine. Zanimivo je videti koliko različnih idej za zgodbo ima vsak in kako se te ideje prepletejo skozi čas delavnic.
— Marcela L.
Rok je super mentor, ki spodbuja osebno ustvarjalnost in na humoren način podaja nujno potrebno teorijo. Zelo priporočam!
— Urša K.
Rokov pristop je izredno profesionalen. Prilagaja se glede na situacijo, upošteva različnost mnenj, znanja in izkušenj. Iskreno priporočam udeležbo na delavnicah kreativnega pisanja vsem, ki radi berete in pišete. Meni je žal le, da so se že končale.
— Irena J.

Podatki o delavnicah

Razpisane delavnice

Začetek: 14. marec 2019

Spodaj predvideni termini prihajajočih delavnic:

  • Celje (september-november 2019)

  • Poletne delavnice za odrasle (v pripravi)

  • Poletne delavnice za otroke (v pripravi)

 

Komaj čakate na naslednje delavnice?

V primeru, da ste zamudili rok prijave ali pa vam trenutno razpisani termini ne odgovarjajo, lahko spodaj označite interes za prihajajoče termine. Pozor, spodnji obrazec ni prijavnica na delavnico.

Izberite interesno področje *
Lahko označite več področij.
Navedite dodatne informacije v zvezi z izbiro zgoraj, v kolikor je potrebno.
Z oddajo obrazca se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov za potrebe organizacije delavnic kreativnega pisanja. *
V skladu z GDPR lahko kadarkoli zaprosite za dostop do vpogleda v vaše podatke, prav tako pa lahko zaprosite za izbris podatkov.