Stopite v stik

Če imate kakšno vprašanje ali predlog, ga lahko delite z nami s pomočjo obrazca na desni. Veseli bomo vsakega sporočila.

Mali Kamen 29 A
8281 Senovo

+386 31 770 500

Mlada ljubiteljska skupina s sanjami po velikih projektih in drznih zgodbah.

DKP Uvodni Ljubljana

DKP Uvodni tečaj Ljubljana

Trenutno že potekajo delavnice s prvo skupino. Razpisuje se nov prijavni krog, za drugo skupino. V prihodnosti je načrt za nadaljevalni tečaj za katerega je predpogoj udeležba uvodnih delavnic.

Uvodne delavnice kreativnega pisanja bodo potekale v Ljubljani. Če vas zanima pisanje, ustvarjanje svetov v lastni domišljiji, kovanje besed, ustvarjanje resničnosti skozi imaginarno, vas vabimo, da se prijavite na nov sklop delavnic. Sprva se bomo spoznavali z osnovami kreativnega pisanja, tvorjenja umetniškega besedila, z osnovami pripovedništva, dramatike, scenaristike, proze in poetičnega jezika.

Delavnice vas bodo pripravile na boljše izražanje, na proces urejanja lastnega besedila, načrtovanje besedilne strukture in na izražanje skozi pisano besedo. Delavnice so primerne za srednješolce, študente in odrasle. Edini pogoj je želja po ustvarjanju in osnovna kreativna žilica.

Če si želiš napisati dobro zgodbo, ni dovolj, da sedeš in pišeš. Oblikovati je treba prepričljive like. Poskrbeti moraš za dramaturški lok. Premisliti je treba o temi, o vzdušju, o ritmu. Če želiš napisati dobro zgodbo, se vpiši na Rokovo delavnico. Ne bo ti žal.
— Andrej Černelč

Andrej Černelč, udeleženec delavnic kreativnega pisanja

Udeleženci se bodo spoznavali z metodami kreativnega pisanja, ki bodo pomagale tako pri kreativnem ustvarjanju proze, kot tudi pri kreativnem pisanju na drugih področjih. Veščine kreativnega pisanja so namreč zelo prenosljive, saj koristijo tako v trženju, medijskih in multimedijskih komunikacijah, avdio-video produkciji, kot v administrativnem in akademskem pisanju.

Mentor delavnic bo Rok Sanda, ki je svoje znanje kreativnega pisanja pridobival na University of East Anglia, svetovni prestolnici šole kreativnega pisanja, v slovenskem prostoru pa bolje znan kot avtor gledaliških in filmskih projektov, med drugim tudi scenarija za gledališko predstavo Ikarus, za katerega je bil nominiran za Nagrado Slavka Gruma. Rok Sanda se s poučevanjem in predajanjem svojih veščin kreativnega pisanja ukvarja že od leta 2013. V tem času je izvedel že več uspešnih delavnic.

 

Rokov pristop je izredno profesionalen. Prilagaja se glede na situacijo, upošteva različnost mnenj, znanja in izkušanj. Iskreno priporočam udeležbo na delavnicah kreativnega pisanja vsem, ki radi berete in pišete. Meni je žal le, da so se že končale.
— Irena Janc
Najlepše pri vsem skupaj je, da je ozračje sproščeno in čas kar prehitro mine. Zanimivo je videti koliko različnih idej za zgodbo ima vsak in kako se te ideje prepletejo skozi čas delavnic.
— Marcela Ljumović

 

Okvirni potek delavnic

Delavnice bodo potekale ob terminih, ki bodo najbolj odgovarjali vsem udeležencem. Trenutno je razpisan nov rok za prijavo: 23. februar 2018. Ko bodo prijave zaključene, se bo sklical datum uvodnega srečanja, na katerem se bomo z udeleženci uskladili glede terminov delavnic. Na prvem srečanju ima vsak priložnost opozoriti na svojo dosegljivost. Vedno se skušamo prilagoditi vsem udeležencem, če je to le mogoče. V primeru, da niste prepričani, če boste lahko sodelovali, vas pa delavnice izredno zanimajo, vam svetujemo, da se prijavite in bomo v živo preverili kako se vam lahko prilagodimo.

Za delavnice se predvideva okvirno 8 srečanj po 4 ure, vendar je količina srečanj in ur odvisna od dogovorjenega urnika. Delavnice bodo predvidoma potekale marcu in aprilu 2018. Prijavite se in povabite še prijatelje!

Kotizacija

  • Kotizacija za odrasle je  100,00 EUR
  • Kotizacija za študente, dijake, brezposelne in upokojence je 80,00 EUR

Kotizacijo boste poravnali na prvih delavnicah ali preko spletnega plačila. Možno je tudi plačilo na dva obroka.

Prijave na delavnico

Prijave potekajo do petka, 23. februarja 2018 preko spodnjega obrazca. Za več informacij smo na voljo na dkp.pisanje@gmail.com.

PRIJAVNICA, DKP Uvodni Ljubljana
Ime in priimek *
Ime in priimek
Datum rojstva
Plačilo
Informacije o ceni delavnice najdete na spletni strani na naslovu http://littleroosterproductions.com/kreativno-pisanje/
Plačnik *
Organizacija
Izpolnite v primeru, da je plačnik organizacija
Davčni zavezanec
Oddaja prijave
Izjava udeleženca *
Z oddajo prijavnice potrjujem prijavo na delavnico kreativnega pisanja v organizaciji društva Mali petelin in se strinjam z obdelavo osebnih podatkov v namene delavnice.